21.12.2021, 14:55

Під землею і на поверхні: шахтарі на Луганщині та Донеччині продовжують страйк

Марина Началова | Всі новини автора

У Луганській та Донецькій областях шахтарі продовжують акції протесту з вимогою виплатити борги по зарплаті.

Про ситуацію повідомляє у Фейсбуці голова Незалежної профспілки гірників України, народний депутат Михайло Волинець, передає Час Пік.

Так, на Луганщині 15 гірників шахти «Гірська» ДП Первомайськвугілля другу добу продовжують акцію протесту у підземних умовах.

Вночі одного з протестувальників підняли на поверхню через погіршення стану здоров’я – підвищився тиск. Але на його місце прийшов колега – тож акцію протесту у холоді й темряві на глибині близько 700 м продовжують 15 осіб.

Голова Незалежної профспілки гірників України шахти «Гірська» Дмитро Одінцов, який з самого початку знаходиться під землею з протестувальниками, вчора заявив про відмову від їжі. Інші шахтарі анонсують початок голодування з понеділка у разі, якщо їм не виплатять зарплатного боргу, який тягнеться з вересня та сягнув 43 млн грн.

Тим часом гірники шахти «Новодружеська» АТ Лисичанськвугілля продовжують протест на поверхні - вони відмовляються спускатися в шахту.

З ДП Мирноградвугілля (Донетчина) повідомляють, що 15 гірників шахти «Капітальна» прийняли рішення піднятися на поверхню. Втім, за словами трудових колективів копалень ДП – протест не зупиняється. Шахтарі визначатимуться з іншими формами протесту.

На завтра, 22 грудня, на засідання Мирноградської міської ради запрошений голова місцевої організації Незалежної профспілки гірників України м. Мирноград Олександр Абрамов, який нагадає депутатам про проблеми підприємства, де, окрім зарплатного боргу та соціальної напруги, проблеми з транспортом, з трансфером працівників до підприємства, в банях немає гарячої води, гостро стоїть питання із забезпеченням гірників саморятівниками, засобами індивідуального захисту першої необхідності.

На ще одній шахті - «Центральній» ДП Мирноградвугілля гірники відмовилися спускатися під землю.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк