23.12.2021, 20:28

Мінус ще одна будівля, або Як руйнується Лисичанськ та віра в краще (фото)

заброшка

У Лисичанську маса будівель, які з часом руйнуються, ще більше створюючи відчуття розрухи від споглядань вулиць міста. 

На одне з них звернув увагу місцевий громадський діяч Анатолій Рижков. На своїй сторінці в Facebook він розмістив фото будівлі, що руйнується, розташованої по центральній вулиці Лисичанська, передає Час Пік.

"М. Лисичанськ, вул. В. Сосюри, 438. Мінус ще одна безповоротно втрачена будівля одного з комунальних підприємств міста. А в цій будівлі можна було розмістити хостел для соціально незахищених осіб, а можна було б перебудувати під житло ВПО, а можна було б продати, і погасити борги... Так ні, "краще" воно розвалиться і все", - написав Рижков.

Він зазначив, що потенційне будівництво нових споруд на території міста - хороша ідея, однак такі проєкти вимагають багато часу для реалізації.

"Щодо "нового" будівництва, штука хороша, якщо не замислюватися з двох питань. Перше питання: навіщо будувати нове, якщо можливо модернізувати вже існуючі площі, поки ці площі повністю не зруйновані. По-друге, потрібно не забувати питання того, що нове будівництво це значний час від ідеї до будівлі, до того ж коштує це задоволення теж грошей не менше. Це і дозволи на будівництво, і процедура землевідведення, виготовлення та узгодження проєкту, до того ж у разі будівництва на ділянці, де вже щось побудовано, потрібно це знести, а землю рекультивувати", - пише Рижков. 

За його словами, на Луганщині є приклади, коли занедбані будівлі реконструюють під житло ВПО, незважаючи на стратегію влади "краще побудувати нове".

Читайте також: Жителів Лисичанська злякало "щось", яке з'явилося з кранів замість води (відео)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк