25.12.2021, 17:35

На шахті "Новодружеська" акції протесту не вщухають 8-й день, а вагони з вугіллям продовжують "йти"

шахта

На шахті "Новодружеська" АТ "Лисичанськвугілля" акції протесту не припиняються вже восьмий день. Шахтарі намагаються з'ясувати, куди зникають кошти від реалізації вугільної продукції. 

Про це повідомляє голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець на своїй сторінці в Facebook, передає Час Пік.

За його словами, голова первинної профспілкової організації підприємства Едуард Всеволодський поінформував, що 25 грудня вночі з території підприємства було відвантажено п'ять вагонів з вугіллям за наказом генерального директора "Лисичанськвугілля" Юрія Ласікова. 

Разом з тим, шахтарі в подиві, куди фантастичним чином зникають кошти від реалізації вугілля.

"Протестувальники, трудовий колектив підприємства запитують вже не у керівництва - у правоохоронних органів, куди діваються гроші від реалізації вугільної продукції? Чому в країні проголошеної боротьби зі схемниками під носом у моновлади стає можливою подібна ситуація?",- пише Волинець.

Він зазначив, що подібна поведінка керівництва - безпідставна невиплата заробітної плати - карається за законом.

"Незалежна профспілка гірників України нагадує керівництву вугільного підприємства, що відповідно до статті 175 Кримінального кодексу України безпідставна невиплата заробітної плати більш ніж за один місяць, вчинена умисно керівником підприємства, установи або організації незалежно від форми власності або громадянином - суб'єктом підприємницької діяльності карається штрафом 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами строком до двох років, або позбавленням волі строком до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років", - підсумував Волинець.

Читайте також: Міненерго направило шахтарям 92 млн гривень на зарплати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк