20.01.2022, 17:28

Керівник філії "Луганського облавтодору" попався на хабарі

задержание чиновника

Керівник однієї з філій державного підприємства "Луганський облавтодор" ДАК "Автомобільні дороги України" попався на "гарячому" - під час отримання хабара. 

Подробиці повідомила поліція регіону в Facebook, передає Час Пік.

У середу, 19 січня, правоохоронцями було викрито посадовця зазначеної структури, який вимагав від представника фермерського господарства неправомірну вигоду у розмірі 12800 гривень за безперешкодне укладення договору та передачу техніки в оренду на проведення господарських робіт.

Правоохоронці затримали чиновника в службовому кабінеті на "гарячому" - при отриманні ним від фермера першої частини хабара в сумі 6400 гривень. В ході проведення обшуку у керівника були виявлені та вилучені отримані ним гроші в якості неправомірної вигоди.

Горе-посадовцю оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди).

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до трьох років, а також конфіскація майна. На даний момент вирішується питання про обрання запобіжного заходу. 

Читайте також: На Луганщині розкрили цілу "лабораторію" з виробництва небезпечного наркотику

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк