22.01.2022, 15:53

У Чорнобилі показали лякаючих тварин, позбавлених важливої частини тіла (фото)

зона отчуждения

У Чорнобильській зоні виявили рідкісне для цих місць створення. По суті своїй, воно нешкідливе, проте на багатьох здатне навести непідробних страх. 

Йдеться про веретельницю - безногу ящірку, передає Час Пік з посиланням на публікацію Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника в Facebook, передає Час Пік.

Співробітники заповідника уточнюють, що незважаючи на змієподібний вигляд, веретельниця - не змія, не вуж і не мідянка. Це ящірка, яка просто не має кінцівок. Більш того, вона не отруйна і веде максимально мирний спосіб життя: більшу частину часу знаходиться під землею та полює на дощових черв'яків.

"Всі ящірки відрізняються від змій за "видимими", а не "скляними", повіками і здатністю відкидати хвіст. А ще - у веретельниці, на відміну від отруйної гадюки, товста шия, тобто між головою і тілом немає звуження", - розповідають про відмінності в заповіднику.

Відзначається, що вивчення поширення плазуна в країні вимагає часу, оскільки ящірка веде прихований спосіб життя і помітити її в природі дуже складно. Однак на території заповідника веретельниця - нечисленний вид, або навіть рідкісний.

Читайте також: Справжній крокодил: український рибалка виловив у річці величезну щуку (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк