29.01.2022, 13:53

На Львівщині посилюють карантин: які обмеження діятимуть з 31 січня

На Львовщине ужесточают карантин

З 31 січня у Львівській області посилюють карантинні обмеження. Обмеження, в першу чергу, стосуватимуться тих, хто не пройшов повний курс вакцинації проти COVID-19.

На Львівщині члени обласної комісії ТЕБ та НС прийняли рішення про посилення карантинних обмежень з 31 січня, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Львівської ОДА.

З метою запобігання розповсюдження на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (далі - COVID-19), додатково до раніше встановлених карантинних обмежень з 00 год. 00 хв. 31 січня 2022 року комісія вирішила ЗАБОРОНИТИ:

  • приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;
  • діяльність ринків, крім продовольчих;
  • приймання у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах, відвідувачів, крім спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів;
  • приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності
  • проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, крім офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників, заходів з атестації здобувачів, заходів з оцінювання якості освіти.

Винятки відносяться тільки до тих випадків, коли відвідувачі, крім осіб, які не досягли 18 років, та співробітники мають сертифікат про проходження повного курсу вакцинації або ПЛР-тест з негативним результатом.

Відвідування таких місць масового скупчення людей, як театри, музеї, кінотеатри, нічні клуби тощо будуть доступні тільки для вакцинованих громадян, які можуть підтвердити це відповідним документом. В якості альтернативи COVID-сертифікатам може бути висновок лікаря про одужання від коронавірусу, підтверджений в додатку "Дія".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк