18.02.2022, 17:38

Ватажки бойовиків "ДНР" та "ЛНР" оголосили про "евакуацію" населення в Росію

эвакуация

Ватажок "ДНР" Денис Пушилін заявив, що з 18 лютого буде організовано вивезення населення окупованих територій до Росії. 

У відповідному "екстреному повідомленні" Пушілі розповів, що "евакуацію" проводять через нібито "небезпеку розв'язання Україною військових дій", передає Час Пік з посиланням на ]]>російський ТАСС.]]>

За словами Пушиліна, президент України Володимир Зеленський нібито "найближчим часом накаже військовим перейти в наступ".

"Тому з сьогоднішнього дня, 18 лютого, організовано масовий централізований виїзд населення в Російську Федерацію. Перш за все евакуації підлягають жінки, діти та люди похилого віку", - заявив лідер бойовиків.

Він також повідомив про домовленість з керівництвом РФ розмістити людей в Ростовській області.

Аналогічну заяву зробив і глава бойовиків "ЛНР" Леонід Пасічник.

"Закликаю жителів, які не мають мобілізаційних розпоряджень, а також не задіяних в життєзабезпеченні соціальної та цивільної інфраструктури, в найкоротші терміни виїхати на територію Російської Федерації", - заявив він, а також закликав "чоловіків, готових взяти зброю, захищати республіку".

Варто відзначити, що Україна офіційно спростувала заяви бойовиків про наступ ЗСУ. Радник глави МВС Антон Геращенко розцінив подібні заяви як провокації. 

"Заяви лідерів терористичних організацій ЛДНР Пушиліна та Пасічника - це, як на мене, остаточна агонія Мінських угод. Про які вибори на окупованих територіях може йти мова, якщо вони нахабно брешуть своїм заручникам про неіснуючий наступ Збройних сил України. Ми відповімо на це правдою, показавши всьому світу, що ЗСУ міцно стоять на своїх позиціях і не збираються наступати, підігруючи ворогові", - написав Геращенко в Telegram.

Читайте також: Донецька залізниця через обстріли обмежує рух поїздів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк