18.02.2022, 21:12

"Евакуація" з ОРДЛО: у Зеленського не виключають провокацію, а в Кремлі "не знають", що відбувається на Донбасі

офис президента

В Офісі президента України не виключають, що "евакуація" з "ЛНР" та "ДНР", до якої закликали ватажки бойовиків, може бути частиною провокації. 

Про це заявив радник глави ОП Михайло Подоляк в ]]>коментарі]]> "РБК-Україна", передає Час Пік. 

"Це дуже тривожна ситуація, яка не зводиться просто до пропаганди. Україна не хоче війни і точно не збирається здійснювати будь-які наступальні операції на Донбасі", - зазначив Подоляк.

За його словами, бойовики застосовують всю фантазію, щоб виправдати свої дії, спрямовані на загострення ситуації на Донбасі. 

"Що це за так звана "евакуація"? Цілком ймовірно, що окупанти самі ж обстріляють одну з таких "евакуаційних" колон, щоб звинуватити Україну. Це очевидний мотив. Ми закликаємо російську сторону залишити Донбас у спокої, виконувати свої переговорні зобов'язання і якщо кого і "евакуювати" з ОРДЛО, так це свою військову техніку, своїх диверсантів та свої окупаційні структури", - підкреслив Подоляк.

У свою чергу, в адміністрації президента РФ заперечують, що володіють інформацією про "евакуацію". Так, прес-секретар Путіна Дмитро Пєской заявив журналістам, що гадки не має, що відбувається в "ДНР" і чи погоджено це з російською стороною. 

"Я не знаю, що зараз діється у Пушиліна... Я не знаю, що там відбувається", - цитує слова Пєскова ]]>російський "Інтерфакс". ]]>

Читайте також: Україна офіційно спростувала заяви окупантів про наступ ЗСУ та диверсії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк