25.02.2022, 21:40

"Луганщина не здається!": Гайдай розповів, що відбувається в регіоні на даний момент

гайдай

У Луганській області тривають обстріли, ситуація напружена. Сильно постраждав населений пункт Щастя, в Новоайдарі підірвані мости. 

Про це повідомив голова Луганської ОДА Сергій Гайдай у Facebook, передає Час Пік. 

Станом на 25 лютого:

  • у Новоайдарі підірвані "старий" та "новий" мости;
  • 80% міста Щастя знищено. Обстріли в місті не вщухають. 

Деяка кількість мешканців змогли евакуюватися своїм ходом. Шкільні автобуси для евакуації були обстріляні, постраждав водій. За словами Гайдая, завтра буде здійснена спроба організувати евакуацію. 

  • У Старобільську внаслідок мінометних обстрілів постраждали житлові будинки та соціальна інфраструктура. Одна людина загинула.
  • Тривають обстріли Золотого та Новотошківського.
  • У нижньому пошкоджено житлові будинки.
  • У Попасній - "приліт" ближче до вечора, пошкоджено будівлю. Жертв немає.
  • У Комишувасі в результаті обстрілу загорівся житловий будинок, без жертв.

Разом з тим, глава ЛОДА закликав не вірити фейкам.

"Луганщина не здається! Луганщина - це Україна! Зараз мережею поширюють плітки, що нібито Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне більше не підкоряються Україні - брехня!!! Були, є і будуть Україна! ЗСУ все для цього роблять! Влада на місці, міста функціонують в нормальному режимі - наскільки це можливо в сучасних умовах", - стверджує Гайдай. 

Він зазначив, що інформація про те, що в Гірське заїхали російський танки не відповідає дійсності. Поблизу Старобільська українські артилеристи завдали втрат окупантам.

"Українська артилерія розбила колону російської техніки, що готувалася до переправи через річку Айдар. Ворог прорвався через український кордон і намагався зайти з тилу, завдати удару і розірвати лінію оборони українських військ. В результаті окупанти зазнали втрат і відступили", - повідомляє Гайдай. 

В районі Трьохізбенки бронегрупа російсько-окупаційних військ намагалася прорвати оборону українських військ. У підсумку ЗСУ знищили 2 російських танки та 1 БМП і змусили ворога відступити.

У районі Біловодська ЗСУ дали бій російським окупантам

"Наші підрозділи прорвали позиції загарбників і закріпили успіх контрнаступом. Зазнавши значних втрат, російські підрозділи рятуються втечею з поля бою в напрямку кордону РФ", - зазначає глава ЛОДА. 

Читайте також: Керівник ВЦА Лисичанська зробив заяву щодо переміщення військової техніки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк