11.03.2022, 22:27

Гайдай розповів про ситуацію з електропостачанням у Луганській області

электросеть

Російські окупанти руйнують електричні мережі Луганщини, проте енергетики не припиняють працювати. За добу вони повернули світло 2000 абонентів.

Про це повідомив голова Луганської ОДА Сергій Гайдай, передає Час Пік із посиланням на повідомлення ЛОДА у Facebook.

"Терористи цинічно руйнують електричні мережі, залишаючи людей без тепла, світла та, як наслідок, без водопостачання. Щоб не допустити холодомору, енергетики та рятувальники працюють майже цілодобово. Сьогодні енергопостачання відновлене для майже 2000 абонентів", - зазначив Гайдай.

Незважаючи на те, що роботи продовжуються як вдень, так і вночі, на даний момент без електропостачання залишаються 25 населених пунктів регіону, 11 - частково. Без світла 97798 споживачів. Найбільш складна ситуація в Рубіжному, Сєвєродонецьку, Лисичанську та Попасній.

Зазначається, що спеціалістам ТОВ "ЛЕО" також допомагають волонтери з міських підприємств. Зокрема, їх спільними зусиллями відновлено роботу підстанцій 35кВ "Південна", "Новодружеськ", "Привільнянська", "Кремінна".

"В результаті обстрілів виходять з ладу підстанції та знищуються електроопори, лінії "шматуються" снарядами на куски. Але усі комунікації, які можна відновити, оперативно ремонтуються. Не вірте недостовірній інформації щодо відключень світла за якимсь планом та у визначений час! Це фейк! Ніяких "планових" знеструмлень не буде!", - підкреслив Гайдай.

Читайте також: Евакуація підприємств Луганщини до західних регіонів: хто може подати заявку і як це зробити

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк