23.03.2022, 21:40

Про евакуацію, гуманітарну допомогу та лінію фронту: Гайдай повідомив щодо ситуації в регіоні на 23 березня

гайдай

Сьогодні на Луганщині вдалося домогтися відносного режиму "тиші", під час якого з регіону евакуювали близько 700 людей та завезли гуманітарні вантажі.

Про це повідомив голова області Сергій Гайдай на своїй сторінці у Facebook, передає Час Пік.

"Головне сьогодні те, що все-таки був відносний режим "тиші", під час якого вдалося зробити як завжди дві речі: перше - провести евакуацію людей, і друге - завезти гуманітарні вантажі", - сказав Гайдай.

Проте, наприклад, з Нижнього, де планувалося евакуювати 140 людей, вдалося забрати лише 70, оскільки снаряд потрапив у будівлю інтернату, почався щільніший обстріл. Решту людей буде евакуйовано пізніше.

За словами Гайдая, за сьогодні по області було розвезено 70 тонн гуманітарної допомоги до різних населених пунктів. Надалі до цього залучатимуть волонтерів та Національну поліцію, оскільки вантажів їде багато.

"За пару днів ми завантажимо всі склади повністю, доверху. Усього буде достатньо", - зазначив голова області, а також додав, що у Лисичанську в районі ГТВ домовилися зробити ще один склад для гуманітарної допомоги.

Крім того, на зустріч пішла Тернопільська обласна адміністрація та передала автобус. Він буде задіяний у евакуації мешканців Сєвєродонецька. Через 2-3 дні буде відремонтовано ще один автобус для евакуації.

Лінія фронту, як наголосив Гайдай, залишилася такою, як є. Росіяни почали залучати авіацію.

"Сподіваюся, що найближчим часом у нас буде достатньо зброї, щоб путлерівські пілоти передумали літати, а якщо не передумають - будуть валятися десь поруч з уламками своїх літаків", - сказав Гайдай.

Він також додав, що здійснюються спроби домовитися про евакуацію з Рубіжного та Попасної, проте росіяни не йдуть на зустріч.

Глава Луганщини висловив упевненість, що найближчим часом наші захисники виб'ють орків із захоплених населених пунктів, і зазначив, що всі, хто співпрацює з окупантами, опиняться у в'язниці.

Читайте також: Прокуратура Луганщини розпочала досудове розслідування щодо трьох місцевих жителів, які отримали "посади" в окупованих містах

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк