05.04.2022, 16:35

Найближчим часом ключовою метою російських військ буде Слов'янськ, - американський Інститут вивчення війни

Російські війська, що наступають із харківського напрямку, створюють умови для відновлення наступальних операцій через місто Слов'янськ, щоб з'єднатися з іншими російськими військами на Донбасі та оточити українських захисників.

Про це йдеться у ]]>доповіді ]]>американського Інституту вивчення війни (ISW), передає Час Пік.

Повідомляється, що російські сили, як і раніше, практично не домагаються прогресу в лобових атаках із захоплення Донецької та Луганської областей, що є основним напрямком їхньої військової операції. У російських підрозділів на Донбасі падає моральний дух і зростають проблеми із постачанням. Крім того, українські захисники Маріуполя перевершили попередні оцінки ISW та продовжують утримувати місто. Спроби Росії зібрати поповнення з резервістів та перекинути пошкоджені підрозділи з північного сходу України для лобових атак на сході навряд чи збільшать їхні шанси на успіх.

Проте російські сили в Ізюмі створюють умови для початку найближчими днями наступальних операцій на південний схід у напрямку Слов'янська, щоб з'єднатися з іншими російськими силами на Донбасі та оточити українських захисників.

Зусилля російських військ, що наступають від Ізюма, щодо захоплення Слов'янська та загрози оточення українським військам на Донбасі, швидше за все, стануть наступною ключовою битвою цієї війни. Якщо російські війська не зможуть взяти Слов'янськ, то російська кампанія з повного захоплення Луганської та Донецької областей, найімовірніше, зазнає невдачі, зазначають у ISW.

Читайте ще: РФ ніяк не може розпочати свій "вирішальний наступ": Арестович розповів про обстановку на сході України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк