06.04.2022, 18:55

Гайдай повідомив, скільки людей досі залишається у Лисичанську

гайдай

На Луганщині посилюються обстріли, проте евакуація громадян триває. Також продовжують надходити гуманітарні вантажі для тих, хто лишився.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай на своїй сторінці у Facebook, передає Час Пік.

"Обстріли все щільніші, все сильніше відбуваються з кожним днем. Причому це відчувається щодня. Ми вже кілька днів із Попасної не можемо вивозити людей, бо там все обстрілюється градами та артилерією. Сьогодні Сєверодонецьк накрило дуже щільним вогнем, 10 будинків одразу - прильоти, пожежі. Поранено волонтерів, хлопців з Тероборони, які були просто на складі біля гуманітарних вантажів", - сказав Гайдай.

Він зазначив, що під щільний обстріл також потрапило Рубіжне. Загинула одна людина, доля сімох людей не відома, оскільки вони залишаються під завалами. П'ятеро людей вдалося дістати з-під завалів, одну жінку поранено.

Водночас сьогодні вдалося евакуювати з регіону понад 1200 осіб.

За словами Гайдая, у Лисичанську досі перебуває понад 30 тисяч людей. Про це йому повідомив голова Лисичанської ВЦА Олександр Заїка. Однак, ця цифра може бути не точною.

Щодо гуманітарної допомоги (продуктів харчування, медикаментів), як зазначив голова Луганщини, на складах немає браку. Волонтери продовжують її доставляти нужденним. З гуманітаркою Луганщині допомагають інші області, вони передають уже упаковані набори, де є все необхідне. Це дозволяє заощадити час на сортуванні. Вчора до Кремінної було доставлено кілька тисяч таких наборів.

Читайте також: Завершення навчального року на Луганщині: яких заходів вжито і де отримати консультації тим, хто виїхав

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк