27.04.2022, 18:47

Росіяни звинуватили інтернет-провайдера з Лисичанська в нібито атаці на найбільших операторів РФ

интернет

У російських ЗМІ з'явилася інформація про те, що інтернет-провайдер Lurenet з Лисичанська нібито здійснив атаку на кількох найбільших інтернет-операторів РФ.

Директор компанії Євген Образков у коментарі виданню "Фокус" спростував цю інформацію, передає Час Пік.

Так, росіяни заявляють, що в березні 2022 року Lurenet нібито налагодив масове перехоплення трафіку, яке тривало понад 10 годин і торкнулося 146 систем у всьому світі. Зокрема, як стверджують "експерти" з РФ, Lurenet нібито "перетягував" трафік з мереж, що належать "Ростелекому", "Мегафону", "Вимпелкому", "МТС" та "Транстелекому", а в Qrator Labs заявили про перехоплення контролю над протоколом граничного шлюзу та вказівку неправильних маршрутів до порталів metro.ru, "Стратегія Російської Федерації", сайту Міністерства науки і освіти РФ.

Доступ до зазначених сайтів через нібито "атаки" втратили користувачі різних країн, але найбільше це торкнулося РФ, США, Індонезії та Гонконгу.

Директор компанії Lurenet спростовує подібні заяви. За його словами, на даний момент український провайдер має великі проблеми. Зокрема інтернету немає в самому Лисичанську.

Варто зазначити, що представники російських "МТС" та "Мегфону" вже повідомили у ЗМІ, що не фіксували жодного впливу на мережу. А ось у Qrator Labs наполягають на своїй "версії", заявляючи про нібито "спробу часткового відключення інтернету".

Читайте також: З великою ймовірністю відновити світло та зв'язок у Гірському не вийде до кінця бойових дій, - Гайдай

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк