02.05.2022, 21:37

Медсестра з Лисичанська, яка втратила ноги, підірвавшись на ворожій міні, вийшла заміж

Марина Началова | Всі новини автора

У Львові 23-річна медсестра з Лисичанська Оксана вийшла заміж за свого коханого. Наприкінці березня дівчина підірвалася на російській міні і втратила кінцівки.

Святкування відбулося прямо у палаті однієї з львівських лікарень, повідомляє Перше медичне об'єднання міста Львова, повідомляє Час Пік.

Наречений Віктор кружляв кохану на руках. Ноги Оксана втратила наприкінці березня. Жінка обернулася, щоб попередити коханого про небезпеку, а за секунду під нею розірвалася міна.

Трагедія сталася 27 березня. Оксана з Віктором поверталися додому знайомою стежкою. Вона йшла попереду, він за нею. Пролунав вибух. Віктор дивом не постраждав, а ось Оксані відірвало ноги та чотири пальці лівої руки.

Першу допомогу жінка отримала у Лисичанській лікарні. Там їй виконали одразу чотири операції. Потім Оксану евакуювали до Дніпра, де їй заліковували рани та готували кінцівки до протезування. І ось тиждень тому евакуаційним потягом вона прибула до Львова. Попереду у пацієнтки – реабілітація та протезування.

Але життя не варто відкладати на потім, вирішили Оксана з Віктором, які за шість років разом так і не спромоглися на шлюб. І це попри те, що виховують двох дітей. Обручки купили у Львові, тут їй знайшли білу сукню. Торт спекли волонтери. Церемонія відбулася у РАГСі, а святкування – у палаті Центру хірургії.

Нагадаємо, ворожі війська знищили Лисичанську гімназію: будівля вигоріла вщент.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк