07.05.2022, 08:37

За добу росіяни 24 рази обстрілювали житлові райони на Луганщині, продовжуються обстріли "Азоту"

Марина Началова | Всі новини автора

Житлові райони Луганщини 24 рази обстрілювали росіяни 6 травня: багато пошкоджень в Гірській, Попаснянській громадах та Сєвєродонецьку, продовжуються обстріли "Азоту".

Про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає Час Пік.

Зокрема, у Сєвєродонецьку пошкоджень зазнала лікарня в старій частині міста. Продовжуються й артилерійські атаки на "Азот". Після кожної піротехніки перевіряють промислові майданчики на наявність нерозірваних снарядів. За учора вибухонебезпечних предметів там не виявлено.

«Так, в області ще залишається достатньо людей. Є багатоповерхівки, де наразі проживає лише по одній особі, але існують випадки, коли не виїхали десятки сусідів. По них росіяни і б’ють. Відкривали вогонь 24 рази, зруйнували або пошкодили 36 будинків, – зазначив Гайдай. – 11 будинків вони зруйнували в Золотому, 10 – в Попасній, п’ять багатоповерхівок – в Сєвєродонецьку, який під щільним вогнем опинявся двічі за день, чотири – в Рубіжному. У Лисичанську два будинки не підлягають нікому відновленню – це ознака «руського миру». Один вдалося врятувати. Також там сталося займання на станції технічного обслуговування. Надходить інформація щодо руйнувань житлового фонду в Гірському та Оріховому».

Стосовно ситуації на фронті. На території Луганської та Донецької областей захисниками та захисницями України за минулу добу відбито вісім атак ворога, знищено три танки, вісім артилерійських систем, сім одиниць бойової броньованої техніки, один автомобіль та три одиниці спеціальної інженерної техніки противника. Підрозділи ППО збили сім безпілотних літальних апаратів типу «Орлан-10».

Читайте ще: ЗСУ контрнаступають у районі Харкова, а окупанти мають успіхи під Сєверодонецьком: звіт ISW

​​​​​​​

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк