13.05.2022, 16:21

Загрожує довічне ув'язнення: двом поліцейським-зрадникам із Луганщини повідомили про підозру

наручники

Ще двом поліцейським із Луганської області, які перейшли на бік окупантів, повідомлено про підозру. Їм може загрожувати довічне позбавлення волі.

Про це повідомила прокуратура регіону у Facebook, передає Час Пік.

За даними слідства, діючі працівники поліції, незважаючи на принесену ними присягу, в умовах війни зрадили українській державі та народу, який бореться з російською агресією.

Так, у квітні 2022 року під час тимчасової окупації населених пунктів Луганщини дві особи начальницького складу підрозділів ГУНП у Луганській області з метою переходу на бік загарбника пройшли "співбесіду" з представниками "республіки", яка є частиною окупаційної адміністрації РФ.

У ході "працевлаштування" підозрювані дали згоду на добровільний вступ на посади "працівника міліції" та "працівника прокуратури" створених незаконних "структур". Таким чином, фігуранти добровільно розпочали "службу" в так званих "Старобільському РВВС МВС ЛНР" та "прокуратурі Троїцького району ЛНР".

В даний час вирішується питання про затримання підозрюваних з метою приводу.

За вчинене поліцейським-зрадникам загрожує п'ятнадцятирічний тюремний термін або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: Куди звертатися мешканцям Луганщини, які стали жертвами або свідками мародерства

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк