15.05.2022, 14:46

Нажитися на війні: у Лисичанську затримали мародера

Віктор Білий | Всі новини автора

На Луганщині майже кожен день поліцейські затримують мародерів. Ці особи позбавляють себе кілька років життя заради безглуздих речей, без яких вони раніше якось жили.

Про це в Telegram-каналі повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає Час Пік.

"Від п'яти до восьми років позбавлення волі – це вартість мікрохвильової печі, яку мешканець Лисичанська вкрав в одному з будинків міста. Вчора поліцейські його затримали. Одні говорять, що не знали про суворість покарання. Інших, навпаки, не зупиняло і це", - написав Гайдай.

За добу правоохоронці фіксують у середньому від трьох до шести випадків мародерства на території області. Правопорушників виявляють майже щодня.

"У переважній більшості це не харчові продукти та не ліки. Попри на закриті магазини, волонтери, рятувальники та поліцейські розводять їжу адресно у достатній кількості, запитують про необхідність тих чи інших медичних препаратів, замовляють їх. Мародери викрадають побутову техніку та інші особисті речі", – додав глава області.

Фіксуються й інші випадки мародерства – на тимчасово окупованих територіях.

"Нещодавно надійшла інформація про крадіжку з приміщення кафедри стоматології Луганського державного медичного університету у Рубіжному. Це наслідки "російського світу". Їм не потрібно будувати що-небудь на Луганщині. Нажитися на війні – так, убити чи скалічити – так, зруйнувати – так. Іншого ворог не вміє", - зазначив Гайдай.

Читайте також: Гайдай: 11 артилерійських атак по Сєвєродонецьку - є влучення в "Азот", технікум, багатоповерхівки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк