21.05.2022, 08:47

На околицях Сєверодонецька точаться бої, обстріли міст посилилися: Гайдай про ситуацію в регіоні

Луганская, война

Ситуація на Сході України залишається складною. На сьогодні Луганська та Донецька області – найгарячіші точки на карті війни. РФ кинула на цей напрямок всі свої сили. Росіяни ведуть жорстокі обстріли міст. Сєвєродонецьк знищують, як Маріуполь.

Плани російських загарбників – оточити та взяти область, або зробити з неї згарище, як у Попасній. Доля Луганщини – утримати противника і не дати російським військам просунутися далі. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Час Пік.

За його словами, бої йдуть на околицях Сєвєродонецька. За минулу добу на фронті відбито 11 атак ворога, знищено 8 танків, 3 артилерійські системи, 10 одиниць бойової броньованої техніки, 3 спеціальні броньовані автомобілі та 6 одиниць автомобільної техніки противника. Підрозділи ППО збили безпілотний літальний апарат типу "Орлан-10" та оперативно-тактичний безпілотний авіаційний комплекс ZALA.

Триває масований обстріл українських населених пунктів. Гірська та Попаснянська громади постійно перебувають під ударами російської авіації.

Внаслідок ворожих обстрілів щодня зростає кількість загиблих та поранених мирних жителів.

Минулої доби у Сєвєродонецьку загинуло, принаймні, шестеро людей. Двоє людей загинуло внаслідок обстрілу школи, в підвалі якої з початку війни ховалися жителі нових районів Сєвєродонецька. Ще троє – госпіталізовано. Загиблі та поранені – члени однієї родини.

Ввечері 20 травня біля свого будинку у Сєвєродонецьку загинули чоловік та жінка. Дві жінки загинули під обстрілами у Лисичанську та Привіллі. Поранено у ногу волонтера, який працював у гуманітарному штабі в Сєвєродонецьку.

Кількість пошкоджених та зруйнованих внаслідок обстрілів та авіаударів будинків вже складно підрахувати. Минулої доби - близько 50 будинків. Лише у Лисичанську за добу пошкоджено 23 будинки, у Привіллі - 16, у Сєвєродонецьку - 5.

У Сєвєродонецьку окупанти відкрили вогонь по об'єднанню "Азот", сталося загоряння градирні. Пожежу вдалося ліквідувати і полум'я не поширилося на виробничі цехи, розташовані поруч. У Лисичанську виникло загоряння бункеру з вугіллям на шахті.

Луганская, война Луганская, война Луганская, война Луганская, война Луганская, война

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк