21.05.2022, 22:42

Лисичанськ та Сєверодонецьк охопило масове мародерство - "чистять" квартири, грабують магазини

кража

Лисичанськ та Сєвєродонецьк охопило масове мародерство. Мародери "чистять" квартири, розкрадають товари в магазинах, і від цих "занять" не відлякують навіть постійні обстріли.

У регіональних пабликах у Facebook регулярно з'являються повідомлення про мародерство, повідомляє Час Пік.

Автори повідомлень вказують, що мародерство досягло неймовірного розмаху. Злодії розтягують усе - від техніки та продуктів харчування до важкого обладнання, яке самотужки не підняти.

  

У Лисичанську мародери не гребують ходити за "здобиччю" серед білого дня, а ось у Рубіжному, за словами користувачів соцмережі, грабувати вже нічого.

Як карати мародерів і хто зараз має цим займатися - велике питання. З одного боку, люди через соцмережі намагаються звернути на мародерство увагу поліції та місцевої влади, але з іншого - розуміють, що на даний момент поліція виконує не лише правоохоронні функції, але також займається доставкою гуманітарної допомоги та вантажів. Водночас товари з магазинів починають несподівано "спливати" в інших містах.

Варто зазначити, що влада Луганщини також звертала увагу на цю проблему. Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай визнав, що мародери трапляються навіть серед військовослужбовців ЗСУ. Проте він обіцяв посилити роботу з виявлення мародерів.

Читайте також: Куди звертатися мешканцям Луганщини, які стали жертвами чи свідками мародерства

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк