23.05.2022, 20:35

Сєвєродонецьк знищують авіацією: ситуація у місті надскладна

Марина Началова | Всі новини автора

Росіяни бомблять Сєвєродонецьк з авіації. Ворог шукає місця, де переховуються люди.

Про це заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає Час Пік.

Він заявив, що окупанти знищують Сєвєродонецьк. По місту б‘ють з усієї наявної у ворога зброї. Під прицілом - місця, де може бути скупчення людей. Росіяни цілий день гатять по непрацюючому хімзаводу «Азот».

Під щільними обстрілами окупантів й інші вільні території Луганщини. Повсюди ворогом застосовується одна і та сама тактика «випаленої землі».

Гайдай заявив, що наразі евакуація - це квест на виживання. Ризиковано, але можливо. Гумвантажі в область завезено. Водії гуманітарного транспорту - цивільні люди.

За словами очільника області, росіяни розграбували захоплені населені пункти: забрали все цінне і не дуже - все вивезли до РФ. Вони «звільнили» міста від дороговартісного медобладнання, освітянської сучасної техніки, різних приладів, меблів, одягу, і традиційно - пралок та унітазів. Хіба що асфальт не зривають, тільки дивуються.

"Луганщина має нелегку долю, але ми впораємося зі своїм завданням - ми стримаємо навалу, ми не дамо рашистам піти в інші регіони. Ми вистоїмо", - запевнив Гайдай.

Керівник Сєвєродонецької міської ВЦА Олександр Стрюк також прокоментував поточну ситуацію у місті. Він зазначив, що росіяни зараз знищують житлові будинки на околицях Сєвєродонецька.

Інфраструктура Cєвєродонецька зруйнована на 90%. В різній мірі пошкоджені всі електропідстанції.

На сьогодні в місті залишаються 12-13 тисяч осіб. Стрюк повідомив, що майже щодня у Сєвєродонецьку виявляють зрадників.

Як повідомлялося, сьогодні у Сєвєродонецьку було поранено жінку.

У Міноборони повідомили, що під Сєвєродонецьком ворога відкинули в районі Метьолкіного.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк