24.05.2022, 08:11

Сєвєродонецьк може перетворитися на другий Маріуполь, - Арестович

Віктор Білий | Всі новини автора

На сьогодні існує реальна загроза оточення російськими окупантами Сєвєродонецька. Якщо це вдасться, місто може перетворитися на другий Маріуполь.

Про це повідомив радник голови Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю Марку Фейгіну за підсумками 23 травня, передає Час Пік.

"Сєвєродонецьк - велике місто, загроза другого Маріуполя там існує значною мірою. Це вже в якомусь сенсі Маріуполь на початкових фазах", - сказав Арестович.

Вже зараз окупанти з боку Попасної наблизилися до траси Бахмут-Лисичанськ на відстань вогневого контролю за трасою артилерією.

За словами Арестовича, у боях за Сєвєродонецьк особливо небезпечна ситуація склалася з боку Попасної, де російські окупанти наблизилися до траси Бахмут – Лисичанськ на відстань вогневого контролю артилерією.

"Якщо росіяни зможуть взяти Сєвєродонецьк це позначиться на покращенні морального стану їхніх військ і допоможе російській владі спілкуватися з населенням усередині РФ, оскільки буде подано, як велика перемога", - сказав радник.

Водночас за словами Арестовича, гіпотетичне взяття Сєвєродонецька росіянами стало б маленьким оперативно-тактичним успіхом, ціна взяття якого надто висока.

Читайте також: Лисичанськ та Сєвєродонецьк можуть потрапити до оперативного оточення, - журналіст

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк