25.05.2022, 09:58

У РФ заявили про "зелений коридор" для іноземних суден з порту Маріуполя

В РФ заявили о "зеленом коридоре" для иностранных судов

У Міноборони РФ заявили про розмінування в акваторії порту в окупованому Маріуполі та відкриття гуманітарного коридору для виходу іноземних суден.

Влада РФ 25 травня обіцяє відкрити гуманітарний коридор для іноземних суден для виходу з порту окупованого Маріуполя. Як повідомляють російські ЗМІ, про це на брифінгу заявив начальник Національного центру управління обороною РФ Михайло Мізінцев, повідомляє Час Пік.

"В результаті проведеного комплексу заходів силами військово-морського флоту РФ усунуто мінну небезпеку в акваторії порту Маріуполь, виконуються заходи щодо відновлення портової інфраструктури.

Для безпечного виходу іноземних суден з порту Маріуполь з 08:00 25 травня 2022 р. організується гуманітарний коридор довжиною 115 миль та шириною 2 милі у напрямку Чорного моря", - заявив Мізинцев.

Він повідомив, що п'ять іноземних суден, раніше заблокованих через загрозу обстрілу та мінну небезпеку, вже вийшли з порту Маріуполя.

За словами Мізінцева, у шести портах - Херсон, Миколаїв, Чорноморськ, Очаков, Одеса та Південний залишаються заблокованими 70 іноземних судів із 16 держав.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк