28.05.2022, 11:21

У Донецькій області зупинено роботу Слов'янської ТЕС

Славянская ТЭС

ПАТ "Донбасенерго" ухвалило рішення про зупинення роботи Слов'янської теплової електростанції з метою збереження життя та здоров'я персоналу ТЕС, а також у зв'язку з необхідністю евакуації працівників та членів їх сімей.

Компанія "Донбасенерго" повідомила про зупинення роботи Слов'янської ТЕС з 27 травня 2022 року. Про це ]]>повідомляє ]]>прес-служба компанії, передає Час Пік.

Зазначається, що останніми днями Миколаївська міська територіальна громада Донецької області, де розташована Слов'янська ТЕС, постійно перебуває під ракетно-артилерійськими обстрілами з боку російських військ.

"Персонал електростанції увесь час активної фази війни героїчно забезпечував роботу генеруючого обладнання та відпуск електроенергії до енергосистеми України.

З метою збереження життя та здоров’я персоналу станції, а також у зв’язку з необхідністю евакуації працівників та членів їх сімей, ПАТ "Донбасенерго" прийнято рішення про зупинення роботи Слов’янської ТЕС 27 травня 2022 року", - йдеться у повідомленні.

Довідка: ПАТ "Донбасенерго" об’єднує дві електростанції: Слов’янську та Старобешівську ТЕС (остання з 2014 р. розташована на не підконтрольній Україні території). З березня 2017 р. показники виробничої діяльності активів, розміщених на тимчасово окупованій території в Донецькій області, не включаються у зведену звітність "Донбасенерго" через втрату контролю над ними. Сумарна встановлена потужність Слов’янської ТЕС становить 880 МВт.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк