14.06.2022, 09:40

Сєвєродонецьк стоїть. Тривають важкі бої: ситуація у місті та регіоні на ранок 14 червня

Луганская, война

Російські загарбники зруйнували всі мости, які ведуть до обласного центру, але так і не змогли повністю захопити Сєвєродонецьк. Частина міста лишається під українським контролем. Окупанти масово гинуть у боях на вулицях Сєвєродонецька, але російське командування продовжує підвозити "гарматне м'ясо".

У Сєвєродонецьку зараз гаряче. Російські окупанти постійно штурмують та обстрілюють місто та українські позиції. Головна ціль російських вояк сьогодні - Сєвєродонецька промзона. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, повідомляє Час Пік.

На Сєвєродонецькому напрямку противник посилив угруповання за рахунок переміщення до Кремінної – Рубіжне до двох батальйонних тактичних груп. За підтримки артилерії ворог веде штурмові дії у Сєвєродонецьку та намагається закріпитися у центральній частині міста.

Російські окупанти ведуть масований обстріл Сєвєродонецької промзони - б'ють по "Азоту" та "Склопластику". У бомбосховищах "Азоту" ховаються від обстрілів понад 500 цивільних.

Дістається й сусіднім населеним пунктам. Напередодні окупанти сильно обстріляли Борівське, Синецький, Павлоград, Лисичанськ, Новодружеськ та Гірське. Ворожий наступ у Метьолкіному провалився.

Минулої доби по області внаслідок обстрілів пошкоджено близько 50 будівель.

Незважаючи на відсутність мостів, шляхи сполучення з Сєвєродонецьком існують, а на "Азоті", де ховаються мирні жителі, створено певні запаси їжі. Про це повідомив керівник міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецька Олександр Стрюк.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк