16.06.2022, 21:48

"Витратний матеріал": як Росія знищує жителів Донбасу

донбасс

Вже кілька днів російські підприємці отримують повідомлення від представників місцевої влади про "пропозицію" підтримати терористів та представників "народної міліції" так званих "Л/ДНР".

У повідомленнях йдеться про те, що нібито стартувала робота спеціального благодійного фонду "Народний фронт. Все для Перемоги", передає "Час Пік" з посиланням на ]]>Telegram-канал "Sharp`s".]]>

Підприємцям надається великий список речей, які необхідні для терористів "Л/ДНР": каски, рації, засоби особистої гігієни, берці, приціли тощо. Це вкотре показує, що вони не мають нормального екіпірування. А ось про потреби мирних мешканців окупованої території не згадується.

Telegram-канал зазначає, що Росія використала "мобілізованих" з "Л/ДНР" для прориву української оборони у лютому та березні. Втрати становили від 9 до 11 тисяч солдатів. За словами російських офіцерів, такими бійцями зручно воювати, оскільки вони не потрапляють у втрати Міноборони РФ.

"Народна міліція" існує коштом громадських організацій.

І ось щоб екіпірувати "мобілізованих" з "Л/ДНР" РФ закликає допомогти підприємців.

"Їх перетворили на витратний матеріал. На який армія і держава не витрачають ні копійки. Так ще й статистика не псується цифрами двохсотих та трьохсотих. Путін та його шобла їх уже зрадила, втягнувши у все це вісім років тому. Тепер добивають. Якщо так піде і далі, то в республіках залишаться живими лише старі, жінки та діти. Та й ті не всі", - цитує Telegram-канал слова російського офіцера, який служить в одній із прикордонних з Україною областей.

Водночас невдоволення мешканців наростає. Це невдоволення намагаються придушити, спрямовуючи до Донецька підрозділи Росгвардії, які спеціалізуються на розгоні акцій протесту. У Донецьку та Луганську почали працювати оперативники з Москви та Санкт-Петербурга.

Читайте також: Франція передасть Україні ще шість одиниць САУ "Caesar"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк