18.06.2022, 12:31

Ситуація на Харківщині: У ворога все менше сил для наступу, ЗСУ переходять до контрнаступальних дій

Марина Началова | Всі новини автора

У Харківській області російські війська продовжують обстріли Харкова та інших населених пунктів області. Тим не менш, харків'яни поступово повертаються додому.

Про ситуацію в області розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Час Пік.

Він зазначив, що росіяни продовжують бойові дії на Харківському напрямку. Активні бойові дії тривають на Ізюмському напрямку.

"У ворога залишається все менше сил для наступу. Сили оборони України тримають рубежі та поступово переходять до контрнаступальних дій. Протягом минулою доби наші Збройні Сили звільнили с. Дмитрівка, Ізюмського району. Нам важливий кожний населений пункт, адже захищаємо своє!" - заявив Синєгубов.

Він повідомив, що окупанти продовжують обстрілювати Харків. Сьогодні вночі із РСЗВ нанесли удари по Київському району, зокрема Салтівці. У житловому будинку горіли балкони квартир 3 поверхів. Було влучання в одне з комунальних підприємств міста. На щастя, без жертв.

Синєгубов зазначив, що в місто починають повертатися харків’яни. Очільник ОВА закликав не розслаблятися - обстрілів значно поменшало, але вони є, і вони непередбачувані. Важливо дотримання комендантської години, після сигналів тривоги перебувати в укриттях.

По Харківській області РФ завдає ракетні удари, знищує цивільну інфраструктуру, підприємтсва. Протягом доби обстрілювали Циркуни, Дергачі, Золочівську громаду. Вночі вперше обстріляли село Фартушне. Ракета влучила у приміщення сільгосппідприємства. Жертв серед населення немає.

Протягом доби поранені 3 жителів - 2 від від ракетного удару по Первомайського Лозівського району, ракета влучила по комунальному підприємству, де були працівники. Ще 1 постраждалий в Руській Лозовій.

Читайте ще:

Мешканців Херсонщини закликають евакуюватися, щоб полегшити ЗСУ звільнення регіону

Окупанти масово гинуть, але підтягують все нові резерви: Гайдай про ситуацію на Луганщині

На півдні ЗСУ знищили 57 окупантів та 18 одиниць техніки, в тому числі ТОС "Буратіно"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк