20.06.2022, 13:39

Захисники Сєвєродонецька за тиждень ліквідували десятки кадировців із загону "Ахмат"

Иллюстративное фото / Открытый источник

Російські війська продовжують штурм Сєвєродонецька. Серед "визволителів" чимало кадировців із загону "Ахмат". Проте українські воїни не лише стримують сили ворога, але й успішно ліквідують російських загарбників.

Тільки за минулий тиждень захисники Сєвєродонецька ліквідували 28 кадировців, ще понад 47 вибули зі строю через поранення. Таку інформацію оприлюднив український журналіст Роман Цимбалюк на своїй сторінці в Facebook, передає Час Пік.

Цимбалюк назвав кілька імен знищених кадировців. При цьому він зазначив, що загін "Ахмат" не бере участі у відкритих жорстких боях. Кадировці йдуть позаду, займаючись зачисткою вулиць та будинків.

Северодонецк, война

Нагадаємо, російська армія веде штурмові дії у Сєвєродонецьку, прагнучи встановити повний контроль над містом. Бої за Сєвєродонецьк та регіон тривають з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну і останніми тижнями не припиняються ні на хвилину.

На Луганщину противник перекинув основні сили та озброєння з інших напрямків. У звіті Американського інституту вивчення війни (ISW) йдеться, що через великі втрати на Сєвєродонецькому напрямку просування російської армії загальмувалося на всіх інших напрямках. Сєвєродонецьк залишається єдиною точкою на мапі війни, куди РФ продовжує перекидати свої ресурси та засоби.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк