23.06.2022, 08:51

Російські війська просуваються до Лисичанська і спробують захопити місто найближчими днями - ISW

Луганская, война

Російські сили активізували зусилля щодо перекриття українських комунікацій вздовж траси Т1302 "Бахмут-Лисичанськ", щоб підтримати наступальні операції у напрямку Лисичанська. Російські війська, ймовірно, найближчими днями досягнуть міста, хоча навряд чи зможуть швидко опанувати район Сєвєродонецьк-Лисичанськ.

Російські війська продовжували наступати на південь від міста Лисичанськ і досягли успіхів. Про це йдеться у ]]>звіті ]]>Американського інституту вивчення війни (ISW) за 22 червня, повідомляє Час Пік.

На думку аналітиків ISW, окупанти найближчими днями можуть підійти до Лисичанська, хоча навряд чи зможуть швидко опанувати районом Сєвєродонецьк-Лисичанськ.

"Російські війська продовжили просування на північ до Лисичанська вздовж західного берега річки Сіверський Донець і 22 червня досягли значних успіхів на південь від Лисичанська", - йдеться у звіті ISW.

Повідомляється, що противник провів безуспішний штурм біля Вугледарської електростанції у Світлодарську, що передбачає, що російські сили можуть рухатися трасою E40 на північний захід, щоб отримати доступ до T3102 й підтримати операції проти траси "Сєвєродонецьк-Лисичанськ".

Крім того, російські сили завдали авіаудару по Верхньокам'янці, населеному пункту безпосередньо на трасі Т1302 за 10 км на південний захід від Лисичанська, намагаючись перешкодити пересуванню українських військ у напрямку Лисичанська.

"Російські війська, ймовірно, продовжать перегрупування і посилять інтенсивність операції в районі між Бахмутом і Лисичанськом, щоб просунутися у бік Лисичанська з додаткового напрямку, перерізати шляхи постачання України та спробувати закріпити контроль над усім районом Сєвєродонецьк-Лисичанськ найближчими днями", - йдеться у звіті ISW.

Лисичанск, Северодонецк / ISW Источник: данные NASA FIRMS о пожарной активности в районе Лисичанска от 22 июня

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк