25.06.2022, 17:35

Сєвєродонецьк окупований повністю: керівник ВЦА про ситуацію в місті

северодонецк

Російські окупаційні війська повністю захопили Сєвєродонецьк. Мешканці, які відмовилися від евакуації, опинилися у пастці.

Про ситуацію у Сєвєродонецьку станом на вечір 25 червня розповів голова ВЦА міста Олександр Стрюк, передає Час Пік із посиланням на прес-службу Луганської ОДА.

За його словами, на сьогоднішній день обласний центр перебуває під контролем РФ. Українські військові відійшли на більш підготовлені позиції. Окупанти вже призначили "коменданта", який намагається зібрати "актив".

"Місто повністю під окупацією РФ. Намагаються там наводити свої порядки, призначили якогось свого "коменданта". Місто настільки знищене, що людям важко буде справлятися з цією ситуацією. Будемо сподіватися, що місто якнайшвидше повернеться під контроль України", - сказав Стрюк.

Глава ВЦА зазначає, що людям, які понад три місяці ховалися від обстрілів у бомбосховищах Сєвєродонецького "Азоту", необхідна психологічна та медична допомога. Натомість росіяни, користуючись станом людей, кинулися знімати пропагандистські сюжети.

Сєвєродончани, які залишилися у місті, опинилися у пастці - виїхати вони можуть лише на раніше окуповані території.

Читайте також: "Прильоти" в будинки та згорілий ринок: нове відео з Лисичанська

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк