02.07.2022, 08:18

Масштабні загоряння в Лисичанську: Гайдай розповів про ситуацію в області

Віктор Білий | Всі новини автора

Росіяни продовжували вести наступальні операції в населених пунктах на південь і на південний захід від Лисичанська, прагнучи оточити місто і перерізати шляхи тилового забезпечення українських військ. Окупанти атакують з різних боків місто – військових та техніки вони залучили дуже багато. Військові ЗСУ стримують наступ ворога.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram-каналі, передає Час Пік.

За його словами, минулої доби окупанти відкривали вогонь з усіх наявних видів озброєння по Привіллю, Лисичанську, Вовчоярівці, Золотарівці, Лоскутівці, Верхньокам’янці, Білогорівці.

"Приватні будинки в селах вигоряють один за одним. З такою високою щільністю обстрілів встигаємо лише дати притулок постраждалим. Палає одночасно в кількох місцях. Щойно встигаємо ліквідувати масштабні загоряння в Лисичанську. Як у багатоквартирному будинку, де полум'я поширилося кількома квартирами. Або в торговому центрі. - якби вчасно не загасили пожежу на площі 1800 кв.м, важко уявити наслідки", - повідомив Гайдай.

До лікарні у Чернівцях було доставлено з пораненням чоловіка з Лисичанська.

"1 липня Збройними силами України відбито два масовані наступи росіян – у напрямку Верхньокам'янки та желатинового заводу, де ворог спробував провести розвідку боєм. В обох випадках окупанти відійшли", - зазначив голова області.

Читайте також: У Лисичанську ввели комендантські дні: суворі реалії життя

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк