02.07.2022, 21:30

Військовий аналітик розповів, що сталося в Лисичанську та коли чекати на контрнаступ

лисичанск

Сьогодні, 2 червня, до Лисичанська увійшли російські військові. Проте, як вважають експерти, контроль над Луганською областю противнику дається за велику ціну.

Зокрема, таку думку висловлює військовий аналітик Олег Жданов ]]>у Telegram]]>, передає Час Пік.

Як спрогнозував Жданов, втрата Лисичанська - питання найближчих діб.

"Ми активно виводимо війська з Лисичанського виступу для вирівнювання фронту. Після прориву в районі Тошківки утримувати його стало надто ризиковано. ЗСУ ведуть ар'єргардні бої та проводять організований відхід. Чіплятися за Луганську область ми перестали близько тижня тому", - написав аналітик.

За його словами, у наступні кілька тижнів бої будуть сконцентровані навколо Бахмута, Сіверська, Авдіївки та на північний захід від Слов'янська.

"Можливості противника обмежені, контроль над Луганською областю дається за високою ціною, поширити свій контроль на Донецьку область він не здатний. Простежується чітка тенденція, що противник видихається. У наступні 20 днів ми повинні виходити на новий етап війни, коли ВСУ матимуть більшу здатність до ведення наступальних дій порівняно з окупаційними силами. Ініціатива перейде до наших рук", - зазначає Жданов.

Читайте також: Чи є загроза оточення Лисичанська на сьогодні: відповідь МВС України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк