03.07.2022, 08:51

Українські війська, ймовірно, здійснили навмисний відхід з Лисичанська, щоб уникнути оточення - ISW

Луганская, война

Українські сили, ймовірно, здійснили навмисний відхід із Лисичанська, що призвело до захоплення міста російськими військами 2 липня.

2 липня російські війська увійшли до Лисичанська та просунулися в межах міста. Такого висновку дійшли в Інституті з вивчення війни (ISW), повідомляє Час Пік.

У звіті ISW від 2 липня йдеться, що "кадри з геолокацією показують, що російські війська безперешкодно ходять північними та південно-східними кварталами Лисичанська таким чином, що це передбачає, що українських сил мало чи зовсім немає в місті станом на 2 липня".

Аналітики ISW зазначають, що українські військові офіційно не оголошували про виведення військ, але й не повідомляли про оборонні бої навколо Лисичанська.

"Міністр внутрішніх справ України Вадим Денисенко розпливчасто зауважив, що російські війська мають "високу ймовірність" захоплення Лисичанська, але їм буде важко просуватися в Донецькій області повз Слов'янськ і Краматорськ. Прес-секретар Національної гвардії України Руслан Музичук відкинув повідомлення про те, що російські війська захопили та оточили Лисичанськ, але ці спростування, ймовірно, застаріли чи помилкові", - йдеться у звіті ISW.

Експерти Інституту з вивчення війни прогнозують, що окупанти, швидше за все, встановлять контроль над територією Луганської області, що залишилася, найближчими днями і, швидше за все, потім віддадуть пріоритет ударам по українських позиціях у Сіверську, перш ніж повернутися до Слов'янська і Бахмута.

На думку ISW, відведення українських військ до Сіверська дозволить українським силам знизити ризик негайного оточення, але українські сили можуть продовжити відхід із боями на межу біля траси E40 зі Слов'янська до Бахмуту.

война в Украине

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк