04.07.2022, 08:04

Українські війська повернуться до Лисичанська. Україна нічого не віддає, - Зеленський

Украинские войска вернутся в Лисичанск. Украина ничего не отдает, - Зеленский

Українські війська обов'язково повернуться до Лисичанська завдяки тактиці та постачанню сучасної зброї.

Про це під час вечірнього відеозвернення заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє Час Пік.

"Ми знищуємо потенціал окупантів - день у день, прораховано, потужно. І, звичайно, отримані нами системи HIMARS, сучасні гармати та інша зброя від партнерів відіграють при цьому важливу роль.

Не меншу роль відіграє й те, що ми бережемо життя наших воїнів. Стіни ми відбудуємо, землю відвоюємо, а людей треба берегти найбільше. І якщо командування нашої армії і забирає людей із певних точок фронту, де ворог має найбільшу вогневу перевагу, зокрема це стосується й Лисичанська, це означає лише одне: ми повернемося завдяки нашій тактиці та нарощуванню постачання сучасної зброї. Україна нічого не віддає", - заявив Зеленський.

Він порадив російським військовим начальникам не поспішати доповідати у Кремль про свої перемоги та згадати про великі втрати армії, яка з початку війни так і не досягла поставлених завдань.

"А коли хтось у Москві щось повідомляє про Луганську область, нехай вони згадають свої доповіді та обіцянки перед 24 лютого, у перші дні вторгнення, навесні й зараз. Нехай вони реально оцінять, що вони мають за цей час і скільки вони за це заплатили. Тому що нинішні їхні доповіді також підуть прахом, як і тодішні", - зазначив президент.

Зеленський додав, що Україна поступово просувається вперед у Харківській області, на Херсонщині та на морі.

"Зміїний – тому добрий приклад. Буде день, коли те саме скажемо і про Донбас", – сказав Зеленський.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк