04.07.2022, 09:41

Російські окупанти закріпилися у Лисичанську та захопили ще один населений пункт на Луганщині

война, Луганская

Російські війська форсували Сіверський Донець та оволоділи Білогорівкою. Також з вечора окупанти контролюють Золотарівку. Населені пункти навколо окупованого Лисичанська та саме місто перебувають під обстрілами ворожої артилерії.

Російські "визволителі" продовжують добивати вціліле у населених пунктах Луганщини. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, повідомляє Час Пік.

"Населення загарблених міст та селищ примушують жити за правилами "рашистського режиму" та годують обіцянками про відновлення комунікацій "найближчим часом". Цього не може бути, навіть, в сприятливих умовах на це потрібно до року часу, настільки рашисти зруйнували критичну інфраструктуру", - написав Гайдай у Telegram.

Луганській області загрожує повна окупація. Щоб захопити Лисичанськ, російська армія перекинула на цей напрямок усі свої ресурси. За словами Гайдая, сили противника переважали над українцями вдесятеро. Незважаючи на постійні обстріли та ризик для життя, волонтери, пожежники, поліцейські та лікарі до останнього дня надавали допомогу місцевим жителям.

"Їхню перевагу в особовому складі ми нівелювали майстерністю українських бійців. Однак необхідна для витиснення ворога кількість далекобійної зброї до нас ще не надійшла", - сказав Гайдай.

За словами радника МВС Вадима Денисенка, ЗСУ відійшли до Донецької області й ключові бої відбуватимуться на напрямку Слов'янськ та Краматорськ.

"Було ухвалено рішення, що треба відходити, дуже організовано відбувається відхід. Ми розуміємо, що росіяни дуже хотіли б зробити там котел, дуже хотіли б оточити наші війська, але нічого подібного не вийшло. Тому з цієї точки зору, те завдання, яке ставилося перед Сєвєродонецьком та Лисичанськом – це максимально випробувати противника, спробувати забрати у нього живу силу, техніку. Все це було виконано, наскільки це було можливо", - сказав Денисенко.

Лисичанськ, залишений українськими силами, через безперервні ворожі обстріли сильно зруйнований. Російські "визволителі" принесли із собою в українські міста та села руйнування та смерть.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай та офіцер ССО Максим Жорін у своїх Telegram-каналах показали, на що перетворюються міста з приходом "руського миру".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що українські війська повернуться до Лисичанська.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк