07.07.2022, 17:00

Розвідка не виключає наступу росіян на Донбас із Запорізької області

запорожская

Найближчим часом російська армія буде зайнята встановленням повного контролю над Луганською областю. Після цього може бути організовано спробу наступу на Донбас із Запорізької області.

Такий прогноз, за ​​словами заступника міністра оборони Ганни Маляр, дає українська розвідка, передає Час Пік із посиланням на українські ЗМІ.

"Основні зусилля супротивника зосереджені на встановленні остаточного контролю над Луганською областю. Найскладніша ситуація на сьогоднішній день склалася на Слов'янському, Краматорському та Бахмутському напрямках. Ворог намагається вийти на рубежі Донецької області", - розповіла Маляр під час сьогоднішнього брифінгу.

На думку розвідки, у Харківській області російські війська триматимуть оборону, щоб не допустити виходу Сил оборони України на адміністративний кордон та убезпечити лінію поставок Білгород - Куп'янськ - Ізюм.

Не виключено, що РФ спробує наступати на Запоріжжя чи у бік Великої Новоселівки та Покровська з метою оточення українських підрозділів. Російські війська в цьому напрямку посилені щонайменше п'ятьма батальйонними тактичними групами.

Розвідка вважає, що на правому березі Дніпра та в Херсонській області РФ триматиме оборону та проводитиме диверсійні дії.

Читайте також: Російська армія нанесла авіаудар по центру Краматорська, є загиблі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: