27.07.2022, 10:49

Внаслідок дій армії РФ знищено понад 26 тисяч га: як зараз виглядають ліси на Луганщині

Shutterstock

В Луганській області внаслідок дій російських окупантів пожежі знищили 26 043 га лісу, що завдало довкіллю збитків на суму близько 98,7 млрд гривень.

Про це виданню "ЕкоПолітика" ]]>розповіла ]]>головна координаторка Оперативного штабу, народний депутат України Олена Криворучкіна, повідомляє Час Пік.

Вона зазначила, що таку суму розрахували спеціалісти Оперативного штабу по 13 випадкам пожеж. Вони проводили розрахунки на основі даних, отриманих за допомогою Європейської інформаційної системи про лісові пожежі (European Forest Fire Information System, EFFIS), Open Foris та NASA FIRMS.

За її словами, сума збитків зростатиме. Після деокупації територій робота з фіксації злочинів РФ продовжуватиметься.

"По багатьох зафіксованим випадкам, які містять ознаки екозлочинів, у експертів Оперативного штабу наразі немає можливості провести повноцінний огляд та відібрати необхідні проби та зразки, отримати документи або ж додаткові дані супутникових спостережень. В першу чергу це стосується окупованих територій та зон бойових дій", – зазначила Криворучкіна.

Місцеві жителі показали, як зараз виглядають ліси на Луганщині. Дорогу між Сєвєродонецьком і Новоайдаром оточують вигорілі ліси.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк