29.07.2022, 13:32

У РФ заявили про масову загибель українських полонених у колонії "ДНР": окупанти намагаються замести сліди тортур та вбивств

Иллюстративное фото / Открытый источник

Російські ЗМІ масово повідомляють про те, що ЗСУ нібито завдали удару по колонії в окупованій Оленівці Донецької області, де утримувалися українські військовополонені, у тому числі зі складу полку "Азов". Таким чином, російські окупанти намагаються приховати тортури та вбивства полонених.

Російські пропагандистські ЗМІ вранці 29 липня заявили про обстріл колонії в Оленівці Донецької області, де утримуються українські полонені. Традиційно в обстрілі російські окупанти звинуватили ЗСУ, повідомляє Час Пік.

У те, що ЗСУ завдали удару високоточною зброєю по місцю, де утримуються українські полонені, звичайно ж, ніхто не повірить (якщо тільки, зомбовані російські телеглядачі).

Очевидно, що росіяни намагаються приховати свої злочини проти військовополонених. Катування, знущання, вбивства... Можливо, щоб замістити сліди й було завдано удару по колонії.

Офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков заявив, що це "кричуча провокація з метою залякування українських військовослужбовців та запобігання їх здачі в полон". У відомстві заявили про 40 загиблих внаслідок обстрілу.

Удар по окупованій Оленівці – знищення російськими загарбниками доказів військових злочинів. Про це заявив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко. Він зазначив, що у в'язницях "ДНР" перебуває не менше 10 тис. цивільних з Маріуполя, які були заарештовані при проходженні фільтрації.

"З огляду на свідчення полонених і звільнених з фільтраційної тюрми в Оленівці про тортури та страти росіян наших українців, після вчорашнього відео про тортури та вбивство українського полоненого це може бути лише одне - чергове знищення доказів військових злочинів. Нелюдяності в росіян на це вистачить", - написав Андрющенко в Telegram.

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що цей обстріл власної колонії "є, окрім всього іншого, помстою противника за успішні дії ЗСУ на фронті та спробою замести сліди тортур".

"Ймовірно, Російська Федерація вчинила тяжкий воєнний злочин – масове вбивство полонених або це дезінформаційна кампанія, яка має на меті відволікти увагу від вчорашніх відео про знущання над нашими військовими", - написав Жданов у Telegram.

Андрій Білецький зазначив, що Росія не змогла перемогти "Азов" у чесному бою, тому намагається знищити його будь-якими способами. Він оголосив "полювання" на катів.

"Вже очевидно, що це був заздалегідь спланований акт країни, для якої невідоме поняття офіцерської честі, а тим більше - дотримання Женевських конвенцій, правил, законів та звичаїв війни.

Я, від імені Азовських підрозділів, оголошую полювання на кожного причетного до масового убивства. Понесе відповідальність кожен рядовий виконавець і кожен організатор незалежно від посади та місця перебування. Де б ви не ховалися, ви будете знайдені й екстерміновані", - написав Білецький у Telegram.

Читайте також: Катування українського військового: ідентифікували тварюку, яка знущалася над полоненим

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк