01.08.2022, 08:26

В ISW оцінили шанси на успіх Росії захопити Харківську область

Віктор Білий | Всі новини автора

Вкрай малоймовірно, що російські сили захоплять Харківську область або місто Харків враховуючи темпи просування Росії на Донбасі й проблеми з формуванням сил і тиловим забезпеченням, що зберігаються.

Про це повідомляє американський Інститут дослідження війни (ISW) у зведенні за 31 липня, передає Час Пік.

"Президент Росії Володимир Путін, можливо, наказав російським військам взяти Харків та неокуповану частину Харківської області, але навряд чи йому вдасться досягти таких цілей. Російські сили також можуть проводити провокаційні атаки, щоб запобігти контрнаступу українських військ", - йдеться у повідомленні.

Оскільки окупанти вже кілька місяців утримують позиції в районі Балаклії та Великої Комишувахи, в ISW вважають, що війська РФ можуть використовувати ці два райони як плацдарми для відновлення наступальної операції, у тому числі для штурму Харкова з південного сходу.

"Вкрай малоймовірно, що російські сили захоплять Харківську область або місто Харків, друге за чисельністю населення в Україні, враховуючи темпи просування Росії на Донбасі й проблеми з формуванням сил і тиловим забезпеченням, що зберігаються", - підкреслили в ISW.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк