06.08.2022, 11:43

СБУ викрила групу російських агентів, які здавали позиції ЗСУ на Донбасі

Донецкая, СБУ

Служба безпеки України ліквідувала російську агентурну мережу, яка розвідує позиції ЗСУ поблизу східного фронту.

СБУ продовжує посилену "зачистку" прифронтових районів сходу України від ворожих агентів і диверсійно-розвідувальних груп. У ході контррозвідувальних заходів припинено діяльність російської агентурної мережі. Про це повідомила прес-служба СБУ, передає Час Пік.

До складу групи входили 6 місцевих жителів, яких завербували спецслужби РФ після початку повномасштабної війни.

Російські агенти збирали розвіддані про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ у Слов'янську, Краматорську та Покровському районі Донецької області. Крім того, зловмисники доповідали про наслідки ворожих ракетно-бомбових ударів, артилерійські обстріли регіону та масштаб руйнувань житлових будинків та об'єктів цивільної інфраструктури.

"Встановлено, що одним зі "зв’язкових" російських агентів був представник окупаційної адміністрації рф. Ним виявися "посадовець" так званого "верховного суду ДНР", причетний до переслідування та незаконних ув’язнень українців на тимчасово окупованій території Донеччини", - повідомили в СБУ.

Отримані дані агенти передавали окупантам через спеціально створені інтернет-платформи у вигляді координат на електронних картах з матеріалами, що підтверджують фото-, відеофіксації.

Наразі всім затриманим повідомлено про підозри у скоєнні злочинів проти державної безпеки України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: СБУ затримала колишнього заступника начальника ГУР: генерал-майор підозрюється у державній зраді

Донецкая, СБУ Донецкая, СБУ Донецкая, СБУ Донецкая, СБУ Донецкая, СБУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк