06.08.2022, 07:40

СБУ затримала колишнього заступника начальника ГУР: генерал-майор підозрюється у державній зраді

СБУ задержала бывшего замначальника ГУР

СБУ затримала колишнього заступника начальника Головного управління розвідки Міноборони України. Генерал-майор підозрюється у державній зраді, а також у посяганні на життя працівника правоохоронного органу та незаконному зберіганні зброї.

За даними слідства, він передавав російським спецслужбам таємну та повністю таємну інформацію щодо актуальної військово-політичної ситуації в Україні. Крім цього, переправляв окупантам закриті дані про заходи, які проводять ЗСУ та інші підрозділи українських Сил оборони для відсічі збройній агресії. Про це ]]>повідомили ]]>у прес-службі СБУ, передає Час Пік.

"Співробітники СБУ затримали підозрюваного на початку повномасштабного вторгнення рф. Під час обшуку за місцем роботи він намагався застрелити представників слідчо-оперативної групи Служби безпеки, які прибули для проведення процесуальних дій.

Колишній високопосадовець застосував проти правоохоронців бойовий пістолет Макарова", - повідомили в СБУ.

За завданням окупантів, він збирав секретну інформацію, яка циркулює в Міноборони, у тому числі Головному управлінні розвідки, а також в Національній академії Сухопутних військ імені Сагайдачного.

Крім того, рф цікавили розвіддані щодо діяльності стратегічно важливих об’єктів військово-промислового комплексу України.

Наразі затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

СБУ СБУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк