27.08.2022, 13:48

Пушилін міг "зливати" Україні координати складів за винагороду, - ЗМІ

Марина Началова | Всі новини автора

Ватажок "ДНР" Денис Пушилін, ймовірно, передавав українській стороні координати російських складів боєприпасів та палива.

Про це повідомив "]]>24 канал]]>" і опублікував фото ймовірно переписки Пушиліна з одним із депутатів "республіки".

Як повідомляється, фотографії з телефону Пушиліна, зроблені кимось із його оточення, надіслав редакції "24 каналу" на робочу пошту чоловік, який представився одним із добровольців так званої "ДНР". Джерела в українських спецслужбах нібито підтверджують те, що переписка ватажка терористів автентична.

Як повідомляє видання, 21 липня "депутат" Владислав Бердичевський зв'язався з Пушиліним, і вони обговорювали військові провали РФ. Терористи зійшлися на думці, що їх "зітруть у порошок", і навіть Путін не допоможе, хіба що застосує ядерну зброю, що вкрай малоймовірно.

Бойовики вирішили влаштувати собі "фінальний акорд", підзаробити грошей і втекти подалі, не до Росії, де їх "ніхто не чекатиме".

Далі терористи продовжують обговорювати плачевну для РФ ситуацію на фронті. Пушилін пише, що вони протримаються пару місяців, на що його співрозмовник відповідає, що "стріляти скоро нічим буде" .

За кілька днів Пушилін повідомив, що представник України пропонує йому по 500 тисяч доларів за координати складів. На думку ватажка "ДНР", українці ці координати і так дізнаються та рознесуть склади, "так чого ж добру пропадати, хоч заробимо".

Потім бойовики домовляються скласти список складів, після чого вирішують додати до нього "менш жирні" цілі, а також склади на півдні України. При цьому Пушилін запевняє свого співрозмовника, що українець їх не обдурить, бо "співпраця давня".

Проте вже на початку серпня терористи почали здогадуватися, що їх "кинули", представник України перестав виходити на зв'язок. А тим часом ЗСУ вже на повну працювали за наводками, які "злили" ватажки бойовиків.

Офіційних коментарів щодо справжності цього листування поки що немає. "24 канал" звернувся за цим до українських спецслужб, де пообіцяли надати всю інформацію після перевірки.

Нагадаємо, 23 серпня адміністрація Пушиліна у Донецьку потрапила під обстріл.

​​​​​​​ ​​​​​​​

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк