06.09.2022, 09:41

"Росія пожертвує ними без жалю": Дружини полонених бойовиків "ЛНР" скаржаться, що їхніх чоловіків не хочуть обмінювати

Иллюстративное фото / Фото: "АЗОВ"

Росія на окупованих територіях Донбасу під виглядом мобілізації винищує місцеве чоловіче населення. На війну відправляють навіть студентів, інвалідів та старих людей. Жителів так званих "ЛНР" та "ДНР" використовують як "витратний матеріал". Вони не потрібні "руським братам", їх не шкода...

Дружини полонених бойовиків "ЛНР" дали інтерв'ю ВВС. Вони скаржаться, що РФ покинула їхніх чоловіків в українському полоні й не хоче включати до списків на обмін. Про це в Telegram пише журналіст Денис Казанський, передає Час Пік.

"В черговий раз підтверджується те, про що я весь час пишу – жителі Донбасу для РФ є людьми другого ґатунку. Це витратний матеріал, який не шкода.

Усі любителі російського світу з Луганська та Донецька повинні пам'ятати - Росія пожертвує ними без жалю за першої ж нагоди. Кине в біді й не врятує. Тому що для Москви вони завжди залишаться українцями", – пише Казанський.

При цьому, 5 вересня Путін публічно похвалив сили "ДНР" і "ЛНР", заявивши, що військовослужбовці 1-го та 2-го армійських корпусів воюють на Донбасі краще, ніж професійні російські солдати.

На думку аналітиків Інституту вивчення війни ISW, такою заявою Путін натякнув, що незадоволений роботою Міноборони РФ та намагається мотивувати вербування на окупованих територіях.

"Коментарі Путіна, ймовірно, спрямовані на те, щоб сприяти вербуванню та формуванню сил у ДНР та ЛНР, а також переорієнтувати висвітлення війни у ​​російському медіапросторі з бойових дій на півдні України. Російські сили все більше покладаються на персонал ДНР та ЛНР як на основний бій силу, і Кремль, ймовірно, прагне риторично підвищити їхню роль у війні, щоб підвищити вербування та підняти бойовий дух", - ]]>йдеться ]]>у звіті ISW за 5 вересня.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк