11.09.2022, 21:06

Атаковано критичну інфраструктуру, у кількох областях України немає світла та води

Віктор Білий | Всі новини автора

Увечері в неділю, 11 вересня, по всій Україні оголошено повітряну тривогу. Після повідомлень про вибухи в декількох областях немає світла або спостерігаються проблеми з електропостачанням.

На Харківщині окупанти ударили по об'єктах критичної інфраструктури. Про це повідомив мер міста Ігор Терехов, передає Час Пік.

"Внаслідок удару в багатьох районах міста пропало світло. З цієї ж причини в тих же районах немає і води – не працюють насоси. Це підла та цинічна помста російського агресора за успіхи нашої армії на фронті, зокрема в Харківській області", - написав Терехов.

Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив, що по всій області впала напруга в електромережі.

"Рекомендую по можливості вимкнути електроприлади та іншу побутову техніку, щоб уникнути її пошкодження! Електросистема області залишається нестабільною через руйнування внаслідок ворожих бомбардувань у березні. Також можливі атаки російсько-фашистських військ по об'єктах енергозабезпечення в Україні", - зазначив він.

Крім цього, надходили повідомлення у соцмережах про знеструмлення населених пунктів у Дніпропетровській, Харківській, Полтавській, Одеській та Запорізькій областях. З'являються повідомлення про проблеми з водопостачанням.

Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін, не повідомляючи про причини проблеми, повідомив: "Світло та водопостачання по області скоро будуть відновлені. Енергетики вже працюють".

Речник Одеської ОВА Сергій Братчук повідомив, що в області ситуація повністю контрольована. Усі служби працюють відповідно до певних завдань.

Голова Нікопольської РВА (Дніпропетровська область) Євген Євтушенко опублікував повідомлення із закликом зарядити мобільні телефони та повербанки.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк