15.09.2022, 13:53

Російські вчителі відмовляються їхати на окуповані території України

Иллюстративное фото / Открытый источник

Російські вчителі масово відмовляються їхати у відрядження на тимчасово окуповані території України.

Як зазначив співзасновник Центру стратегічних комунікацій Павло Лисянський, регіональна влада Росії намагається всіляко приховати цей факт, повідомляє Час Пік.

"Вчителі з РФ масово відмовляються їхати у відрядження на тимчасово окуповані РФ території України. Регіональна влада Росії демонструє цей процес, як свої рішення, з метою приховати відмову вчителів", - написав Лисянський у Facebook.

За словами Лисянського, ці відмови обумовлені успішним контрнаступом ЗСУ та поразкою армії РФ.

"Це ще одне підтвердження тому, що ЗСУ ламає політичні наміри кремля на тимчасово окупованих територіях України", - написав Лисянський.

Раніше він повідомляв, що на тлі успішного контрнаступу ЗСУ колаборанти та гауляйтери намагаються втекти з ОРДЛО, але окупанти посилили контроль на кордоні РФ із самопроголошеними республіками.

"За інформацією джерел, прикордонники Росії намагаються зупинити потік тікаючих - бойовиків, колабарантів, призначених чиновників РФ, політтехнологів тощо...

Багатьох втікачів повертають назад", – написав Лисянський.

Крім того, у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України повідомили, що РФ перестала визнавати російські паспорти мешканців ОРДЛО.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк