20.09.2022, 17:29

"Патова ситуація у стані колаборантів": Гайдай прокоментував намір провести псевдореферендум в ОРДЛО

Марина Началова | Всі новини автора

Військові успіхи України підштовхують колаборантів до проведення псевдореферендуму.

Про це заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає Час Пік.

Він заявив, що за своєю традицією російсько-окупаційні адміністрації у Луганську та Донецьку вирішили розіграти давню совєтську карту, яка називається «по запросам трудящіхся».

"Так «трудящієся» з числа так завної «громадської палати», усвідомлюючи, що наступ українського війська не залишить нічого від їх недореспублік, звернулись до Росії з проханням якнайшвидше провести референдум про «приєднання» окупованих областей України до складу країни-агресора. Так зване «волевиявлення» має відбутись з 23 по 27 вересня, а участь у ньому можуть узяти навіть ті люди, що фактично не живуть у регіоні. Знаючи прозорість виборчих інституцій РФ, участь у вирішенні долі окупаційної зони на Луганщині зможе вирішити навіть громадяни росії із Сизрані", - пише Гайдай у соцмережі.

Очільник Луганщини заявляє, що це підтверджує патову ситуацію у стані колаборантів, адже Україна довела усьому світу та навіть окупантам свою спроможність звільняти власну землю. З точки зору міжнародного права і для подальших дій України і партнерів, всі російські псевдореферендуми - звичайна фікція, яка не змінить курсу на деокупацію.

Також Гайдай зазначив, що РФ не може дати ладу у власному проксі-об’єднанн "ОДКБ", що довели події останніх тижнів.

"Держава-окупант неспроможна надати збройну підтримку вірменському лідеру в протистоянні із Азербайджаном, а також не втручається у прикордонні сутичках двох членів блоку – Киргизії та Таджикістану", - заявив голова ЛОВА.

Гайдай нагадав, що підготовка і організація проведення окупаційних «референдумів» є кримінальним злочином, за який нестимуть відповідальність всі до цього причетні.

Читайте ще:

Коли жителям Лисичанська обіцяють відновити електропостачання?

"Готові і до зими, і до референдуму": нові кадри з окупованого Сєвєродонецька

"Становище у Путіна розпачливе", - Шрайк про "референдуми" на окупованих територіях

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк