23.09.2022, 13:33

"Голосування" у дворах та вертухаї з автоматом на дільницях: Окупанти проводять "референдум" на Луганщині

Луганская, референдум

Російські окупанти проводять на захоплених територіях Луганської області "референдум" про приєднання до РФ. "Визволителі" закрили міста на виїзд, а на кожній виїзній ділянці чергує вертухай із автоматом.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай нагадав, що за участь та організацію псевдореферендуму передбачено відповідальність. Усіх причетних буде покарано, передає Час Пік.

Водночас він зазначив, що, незважаючи на бажання громадян, окупанти вже визначили результат "голосування".

"До кожної виїзної дільниці приставлений вертухай з автоматом...

"референдум" = "мобілізація"

рашисти розпочали "вибори без вибори"
"голосують" на кухні та у дворі

окупанти позакривали міста на виїзд, людей не випускають, щоб не втрачати "голоси"

сьогодні стартувало "голосування" на "організованих місцях у придомових територіях". Простіше - заповнюють якісь папірчики на кухнях у квартирах та дворах.

Виглядає це вкрай дивно. Конфіденційністю і не пахне.

Поквартирний/подворовий обхід - це суто заради перевірки помешкань на виявлення чоловіків. окупанти просто шукають "гарматне м‘ясо", - написав Сергій Гайдай у Telegram.

Російські пропагандистські ЗМІ широко висвітлюють "урочисту подію", знімаючи для російських глядачів "красиві картинки" та постановочні відео. Однак там, де відсутні відеокамери, охочих голосувати не спостерігається.

"Кожен, хто допомагає в організації цього псевдореферендуму, повинен пам’ятати, що на нього чекає кримінальна відповідальність. Немає значення хто – ініціатор, агітатор, член дільниці – за колабораційну та сепаратистську діяльність застосовується покарання до 15 років ув’язнення.

Крім того, це неможливість побачити рідних, які мешкають на підконтрольній Уряду України території, призупинення будь-яких соціальних виплат, у тому числі й пенсій, арешт рухомого та нерухомого майна. Санкційні заходи по багатьом вже впроваджуються – СБУ володіє достатньою інформацією відносно причетності тієї чи іншої людини до організації голосування, яке розпочалося сьогодні на окупованій частині Луганщини", – нагадав голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк