27.09.2022, 14:48

ЗСУ відбили Куп'янськ-Вузловий: на Харківщині залишилося 6% області - під окупацією, - ОВА

Віктор Білий | Всі новини автора

Селище міського типу Куп'янськ-Вузловий, розташоване на березі річки Оскіл, звільнене, ще 6% Харківської області залишається під окупацією.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Час Пік.

ЗСУ відбили в окупантів Куп'янськ-Вузловий у Харківській області та майже повністю його контролюють. Цей населений пункт був важливим логістичним вузлом для росіян.

За його словами, ще близько 6% територій Харківської області досі залишаються окупованими, але після такого успіху ЗСУ "їх трохи менше".

"Справді у росіян було кілька важливих напрямів - це Ізюм, так звана "родзинка". Умовно кажучи, шлях, яким ворог спрямовував свою військову техніку на території Луганської та Донецької областей, де посилювали свою присутність. І, звичайно, Куп'янськ-Вузловий - це одна з найбільших залізничних логістичних розв'язок на території Харківської області, яка з початку повномасштабної війни була окупована і її ворог досить сильно обороняв і тримав. Завдяки успішній військовій операції ВСУ дійсно її зараз відбили й фактично повністю контролюють", - заявив Синєгубов.

Читайте також: Перший пішов: На Харківщині є перший факт здачі в полон мобілізованого 5 днів тому росіянина

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк