29.09.2022, 14:50

Українська армія почала звільняти Луганщину: окупанти в істериці через наближення ЗСУ

Луганская, война

Українська армія після успішного контрнаступу та звільнення Харківської області продовжила звільняти українські території від російських окупантів. Українські захисники почали звільняти Луганщину.

ЗСУ продовжують успішні наступальні операції на схід від річки Оскол та оточують лиманське угруповання російської армії. Також українська армія почала звільняти Луганську область. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передає Час Пік.

Як зазначають аналітики ISW, втрата Лимана може мати серйозні наслідки для армії РФ в Донецькій і Луганській областях.

"Українські війська загрожують російським позиціям і комунікаціям, що підтримують лиманське угруповання. Колапс Лиманського котла, ймовірно, матиме серйозні наслідки для російського угрупування у північній частині Донецької та західної частини Луганської областей й може дозволити українським військам загрожувати російським позиціям вздовж района Сєвєродонецьк-Лисичанськ", - йдеться у звіті ISW.

За словами голови Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая, жителі Сєвєродонецька вже чують бойові дії.

Він зазначив, що настрої в окупантів депресивно-панічні й як тільки почнеться контрнаступ, окупанти та колаборанти бігтимуть до кордону.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк