29.09.2022, 09:54

Розгром росіян у районі Лимана неминучий – ISW

Иллюстративное фото / Открытый источник

Українські сили завершують оточення російських військ у Лимані та вздовж річки Сіверський Донець. Втрата Лимана може мати серйозні наслідки для армії РФ у Донецькій та Луганській областях.

Українські сили просунулися на захід, північ та північний схід від Лиману й працюють над завершенням оточення російських військ у місті та вздовж північного берега річки Сіверський Донець. Поразка військ РФ під Лиманом "потенційно невідворотна". Про це ]]>йдеться ]]>у звіті Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє Час Пік.

Аналітики ISW зазначають, що російські військові блогери з підвищеним занепокоєнням обговорювали успіхи України в районі Лимана.

"Українські війська загрожують російським позиціям і комунікаціям, що підтримують лиманське угруповання. Колапс Лиманського котла, ймовірно, матиме серйозні наслідки для російського угрупування у північній частині Донецької та західної частини Луганської областей й може дозволити українським військам загрожувати російським позиціям вздовж района Сєвєродонецьк-Лисичанськ", - йдеться у звіті ISW.

При цьому, як зазначили експерти ISW, російське військове керівництво не змогло підготувати інформаційний ґрунт для роз'яснення "потенційно неминучої" поразки РФ у Лиманському районі.

"Міністерство оборони РФ не відреагувало на поточні втрати росіян у районі Лимана й не підготувалося до обвалення цієї ділянки лінії фронту, що, ймовірно, ще більше знизить і без того низький бойовий дух росіян. Російська військова влада раніше не змогла надати достатніх інформаційних умов для втрат Росії після перших етапів українського контрнаступу в Харківській області, що підірвало моральний дух та призвело до паніки серед російських військ на східному напрямку...", - йдеться у звіті ISW.

На думку аналітиків ISW, негативний відгук російської громадськості на військові невдачі став однією з причин, через які президент РФ вирішив оголосити "часткову мобілізацію".

ISW

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк